4 de maig del 2020


LA MÚSICA EN ELS PRIMERS ANYS DE VIDA.

La música és molt important en els primers anys de vida de l’infant, ja que sense adonar-se va aprenent progressivament a reconèixer el món que l’envolta amb el to festiu i juganer que li proporcionen les cançons. Tots els infants tenen capacitat pel cant i és una necessitat, com ho és el moviment, el joc o la paraula.
Per aquest motiu, cal que l’infant experimenti el goig de la cançó com un element més de joc. La música forma part del dia a dia a la Llar d’ Infants no només cantant i escoltant cançons, sinó també a través de: audicions, jocs de falda, instruments musicals, etc. També utilitzem la música com a recurs addicional en diverses propostes, és a dir, com a recurs ambiental per establir un espai tranquil i relaxat.
La música forma part del nostre dia a dia, tant que fins i tot pot arribar a canviar les nostres emocions. Però, més enllà de tot això, la música és art i és una manera molt important d’expressar-se.
Beneficis de la música en els infants:
Entendre emocions i expressar-se. La música és una manera d’expressar-nos amb el món i amb nosaltres mateixos, i això és molt important per treballar amb el nen. Quan estan creixent, els petits encara no entenen del tot les seves emocions, però la música, els pot ajudar a relacionar emocions amb el que pensen o senten.
Millora de les relacions socials. La música també ajuda a millorar les relacions socials i la interacció entre els infants. El fet que els ajudi a que s’expressin i, a més a més, els faci sentir més lliures a l’hora de moure’s o d’interactuar, els ajuda a ser més extrovertits i millorar la seva autoestima.
Incita a moure’s. Ballar, saltar, picar les mans… Això és perfecte per divertir-se, i també per desenvolupar una correcta coordinació del cos. Amb la música, ensenyem als petits a controlar el seu cos i els seus moviments.
Estimula la creativitat. Diversos estudis expliquen des de fa uns anys la relació que hi ha entre la música i la creativitat. Els sons musicals estimulen l’àrea dreta del cervell, part on també es desenvolupa la creativitat i la imaginació.
Potencia la memòria i la concentració. Escoltant música amb els nens fem possible que comencin a aprendre noves paraules i a memoritzar-les.




Us convidem per aprofitar si teniu una estoneta a casa per gaudir de la  música amb els vostres fills/es!!! Si voleu podeu crear una panera dels sons. Aquesta activitat consisteix en la creació de diferents instruments musicals artesans, fent servir materials reciclats i reutilitzats; i encabir-los en una caixa o "panera" per poder traslladar-los.


La música forma part de la nostra vida quotidiana aportant-nos sensacions i vivències!!!

Aquí us oferim unes sessions que podeu fer a casa amb els vostres fills/es: