20 d’abril del 2020


Contes per a infants 0 a 3 anys .
Els contes de 0 a 3 anys estan pensats per despertar la imaginació i la curiositat dels més petits. També aporten grans beneficis: afavoreixen la tranquil·litat, fan exercir la memòria i ajuden a millorar la capacitat d’expressió.
Per afavorir el gust de l’infant pels contes, mentre llegim, hi podem acompanyar amb la nostra expressió corporal.  Gesticular, imitar les veus dels personatges o creuar mirades de sorpresa funciona molt bé. D’aquesta manera, el nen o la nena percebrà i viurà més intensament totes les sensacions i emocions de la història.
Beneficis de llegir contes als infants.
1.      Aporta tranquil·litat a l’infant, de fet és molt habitual explicar-los contes en veu alta per ajudar-los a agafar el son i s’adormin de forma tranquil·la.
2.      Afavoreix l’autoestima de l’infant, el fet de compartir els moments de lectura fa que els infants se sentin estimats, ja que l’adult els està dedicant un temps exclusiu i de qualitat.
3.      Els contes són una base per al desenvolupament intel·lectual de l’infant, ja que si se li llegeixen contes quan encara no ha après a llegir, amb el pas del temps li serà més fàcil entendre diferents temes i captar idees.
4.      La lectura narrada desperta la imaginació i la curiositat i fa que es desenvolupi la seva capacitat crítica envers el que escolten.
5.      S’exercita la memòria des d’una edat primerenca.
6.      Aprendre a escoltar, millora la seva capacitat d’expressió
7.      Llegir contes a l’infant, l’animarà a llegir per si sol quan sigui més gran.
Què cal tenir en compte a l’hora de comprar un conte per a nens i nenes de 0 a 3 anys?
·         Buscar materials suaus i manipulables amb la possibilitat que ofereixin experiències sensorials.
·         Seleccionar llibres amb il·lustracions representatives d’objectes fàcilment recognoscibles.
·         Cercar històries senzilles, repetitives i amb desenllaços previsibles.
·         Que els contes tractin temes que puguin reconèixer en el seu entorn proper.
·         Seleccionar llibres amb i sense text: encara que l’infant no reconegui les lletres, els contes amb text li permetran acostumar-se a mirar llibres i veure que aquests van acompanyats de text.
·         Escollir contes amb il·lustracions de diferents estils. D’aquesta manera, contribuirem, a banda d’educar en el plaer per la lectura, a fer-ho també en l’aspecte artístic.