24 de març del 2020

CONFINAMENT A CASA PEL CORONAVIRUS



Estimades famílies,
L’Equip educatiu de la Llar d’Infants “El Cargol” amb la intenció d’aportar el nostre gra de sorra a la situació que vivim, volem compartir amb vosaltres una sèrie de reflexions pedagògiques que pensem que poden ajudar-vos a l’acompanyament físic, mental i emocional dels vostres fills/es; els nostres alumnes.
Durant aquests dies de CONFINAMENT, és important que els nens/es entenguin que no estem de vacances. Hem de poder parlar amb els infants del que està passant, adequant el nostre discurs a l’etapa madurativa de cada infant, des de la sinceritat i responsabilitats. No estem de vacances perquè no podem sortir lliurement al carrer quan vulguem, no tenim ofertes d’oci com les habituals (cines, teatres, parcs, centres comercials...), ni podem viatjar; i els adults estem més pendents de les notícies i familiars amb més intensitat de l’habitual. Això genera canvis d’humor, moments de ràbia, moments tensos, de tristesa, etc. Hem de respectar els seus estats d’ànim i els nostres! També és interessant que sàpiguen que tots nosaltres i ells/es podem fer accions senzilles que ajuden al benestar col·lectiu: aplicar les normes bàsiques d’higiene, trucar o fer videoconferències amb les persones vulnerables del nostre entorn o amb amics i amigues, sumar-se a iniciatives com elaborar cartells d’ànims per penjar balcons, etc.
El fet que no estiguem de vacances cal mostrar-ho amb una ORGANITZACIÓ familiar que els aporti regularitat, “ja que els professionals de l’educació som conscients que “la regularitat regula” el nostre organisme i ens ajuda a anticipar i sentir major benestar, ens aporta confiança i seguretat.”                
 En aquest sentit, necessitem una estructura horària diària que s’assembli a l’habitual ja que ens recorda la quotidianeïtat anterior i ens facilitarà també la reincorporació posterior. Dins de l’horari que cal visualitzar amb els infants cal establir rutines i hàbits d’autonomia i higiene habituals. En aquestes rutines i hàbits podem incorporar tasques domèstiques com recollir l’habitació cada dia, ajudar a plegar roba, ajudar a parar i desparar la taula alhora dels àpats, etc... Cal que disposin d’un espai i un temps marcats per poder realitzar altres activitats com si estiguessin a l’escola/llar. Aquí us deixem algunes .
PROPOSTES/links:
A Instragram podeu trobar:
Dins de totes aquestes propostes, hem de tenir en compte la necessitat dels infants de moviment. Novament ens haurem de reinventar amb sessions de ioga virtuals, ballar, practicar alguna activitat més física segons les possibilitats de cadascú i cadascuna de nosaltres. Aprofiteu aquells que teniu jardins, balcons i terrenys!
Abans d’acomiadar-nos, us voldríem demanar un favor

FEU ARRIBAR ALS NOSTRES ALUMNES UNA ABRAÇADA I UN PETÓ BEN GRAN de part de totes tres
Desitgem retrobar-nos el més aviat possible.
Finalment, dir-vos que ens teniu aquí pel que necessiteu; dubtes, consultes, suggeriments, etc.. i que ens podeu escriure al mail quan vulgueu i respondrem tan aviat com ens sigui possible.